Zo komen we tot die unieke match

Zo komen we tot die unieke match

Elk sollicitatieproces is een uniek avontuur, zowel voor de kandidaat, het bedrijf als de recruteerder. Het gaat tenslotte om mensen. Wil je een duurzaam resultaat en écht de juiste persoon op de juiste plek, dan is een persoonlijke en diepgaande aanpak de beste manier. Het verhaal van Geert, die de overstap maakte van een sales functie naar een rol als CRM specialist, is hiervan een mooi voorbeeld.

Van sales naar CRM

“Tot nu toe heb ik het grootste deel van mijn carrière in sales gewerkt,”, vertelt Geert. Hij startte als vertegenwoordiger en groeide zo door tot sales manager. Wel was hij ook telkens betrokken bij diverse projecten en werkte hij graag met data en analyses. Vanuit die interesse besliste hij zijn kans te wagen als CRM coördinator. “Via de vacature kwam ik bij United Talent terecht. Het eerste gesprek verliep erg gemoedelijk. Wat me meteen opviel, was dat Peggy meteen een stuk verder keek dan mijn CV en de vacature. Er werd voldoende tijd genomen om te checken of er ook op persoonlijk vlak een goede match was, in beide richtingen. Zelf vind ik het ook heel belangrijk om bij een bedrijf terecht te komen waar ik me goed in voel, qua waarden, sfeer en cultuur.”

 

“Tijdens het eerste gesprek kreeg ik meteen een duidelijk zicht op wat de job inhoudt. Dat vond ik erg belangrijk, want een vacature zegt lang niet alles.”

 

Focus op de job

Ook werd ruim de tijd genomen om de jobinhoud grondig toe te lichten. Iets wat niet altijd het geval is in de eerste fase van het recruteringsproces. Vaak ligt de focus op het doorlichten van de kandidaat, en veel minder op de job in kwestie. Dan krijg je de volledige uitleg pas als je uitgenodigd wordt voor een gesprek. “Peggy kon mij gelukkig vrij gedetailleerd uitleggen wat de job inhield, en daardoor kon ik dit meteen juist inschatten. Dat vond ik erg belangrijk, want een vacature zegt lang niet alles.”

Match met het team

Een volgende stap waren de gesprekken bij de toekomstige werkgever. “Peggy gaf me op voorhand heel wat waardevolle tips, waar ik erg veel aan had tijdens de gesprekken zelf,” vertelt Geert. Bovendien werd er ook tijd gemaakt voor een gesprek met een van de toekomstige collega’s. “Dat vond ik een enorme bonus, want dit gaf mij een unieke kans om te peilen naar de bedrijfscultuur en manier van samenwerken. Het bevestigde het positieve gevoel dat ik al eerder had,” voegt Geert toe. Grappig detail: 2 van de 4 mensen die hij sprak tijdens de sollicitatieprocedure waren ook via Peggy bij deze werkgever terecht gekomen. “Ook dat vond ik een positief teken én het bewijs dat Peggy zeer goed weet waar ze mee bezig is. Het is duidelijk dat ze dit bedrijf door en door kent en duurzaam met hen samenwerkt.”

Benieuwd welke unieke match we voor jouw organisatie kunnen realiseren?

Contacteer ons vandaag nog en we gaan aan de slag!