Peggy Janssens united talent

Ben jij een Sales-, Marketing- of HR directeur?

Wij helpen je graag! Bij mij ben je niet ‘de zoveelste sollicitant’ maar ik garandeer je een persoonlijke begeleiding tijdens elke stap van het proces.

Dankzij onze jarenlange ervaring, ons uitgebreide klantenbestand én onze unieke aanpak komen we steeds tot een mooie match tussen onze kandidaten en hun topfunctie.

Ik ontzorg je van a-tot-z … Je krijgt alle nodige informatie over het bedrijf,  het team, de functie, de verwachtingen zodat je perfect voorbereid bent op je sollicitatie.  Ook praktische zaken zoals advies over kleding- en huisstijl en welke vragen je kan verwachten worden gedeeld.

Ik geloof erin dat ” Succes geen toeval is “.  Ieder detail is van belang voor het welslagen van een selectieproces en vooral in het vinden van je droomjob.

United Talent succes

Wat we eerst checken? Jouw DNA!

Geen zorgen, hier komt geen bloedtest aan te pas. Met je DNA bedoelen we je persoonlijkheid. Datgene wat jou uniek maakt. Want dat moet perfect passen bij het DNA van de organisatie waar je terecht komt. Op die manier ben jij er  vooraf al zeker van dat je op de juiste plek, in het juiste team en bij het juiste bedrijf terecht komt. Alvast fijn om te weten, toch?

Werkwijze kandidaten: In 5 stappen naar jouw directiefunctie in Sales, Marketing of HR

DNA

Stap 1: Intake: DNA-Check

Interview

Stap 2: Diepte-Interview

DISC-Analyse

Stap 3: DNA-Assessment

Evaluatie

Stap 4: Voorbereiding Sollicitatiegesprek

Follow up

Stap 5: Continu Follow up

DNA

Intake: DNA-Check

Stap 1

We starten met het analyseren en beschrijven van je persoonlijke en unieke DNA.  Op die manier krijgen we een scherp beeld van je ideale bedrijfs- en werkomgeving, het type team waar je het beste in functioneert en uiteraard bij welke functievereisten je het beste tot je recht komt.

Interview

Diepte-Interview

Stap 2

In een diepte-interview analyseren we jouw 10 belangrijkste kerncompetenties.  Ik breng je drijfveren, je waarden en je intrinsieke motivatie in kaart, want deze gaan het verschil maken op lange termijn, niet alleen voor jou maar ook voor de toekomstige werkgever.

DISC-Analyse

DNA-Assessment

Stap 3

Naast het diepte-interview laten we je een assessement afleggen zodat we een double check hebben op het DNA dat we zoeken.  Bovendien krijgen we ook een beeld van jouw leiderschapcompetenties  communicatie- en presentatiestijl, doelgericht- en besluitvaardigheid, probleemoplossend vermogen en timemanagement.

Evaluatie

Voorbereiding sollicitatiegesprek

Stap 4

Nadat we een volledig beeld hebben van je waarden, de bedrijfscultuur en zoveel meer, is het tijd om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het sollicitatiegesprek bij de klant of je toekomstige werkgever.  Op die manier verliest zowel jij als de klant geen tijd.  Jullie gaan veel diepgaander en to-the-point in gesprek.

Follow up

Continu Follow up

Stap 5

Van bij de intake, het voorstellen van de vacature, de voorbereiding naar het sollicitatiegesprek, het geven van een stand van zaken, het inplannen van afspraken, het uitwisselen van feedback na het interview en de loonsonderhandeling, ontzorg ik je volledig van a-tot-z.  Zelfs na contractondertekening blijf ik achter de schermen paraat staan. Er volgen sowieso ook nog twee opvolggesprekken tussen ons en met het bedrijf, na drie en na zes maanden.

Ontdek de voordelen van dit stappenplan om met meer focus & meer impact het selectieproces te sturen waardoor je als een magneet werkt op je toekomstige werkgever.

Gratis stappenplan

Met meer focus en impact aangeworven worden in directiefunctie

Laat hier je naam en e-mail achter en ontvang jouw stappenplan in je mailbox.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Zo ontzorg ik jou van a-tot-z

Naast de unieke en succesvolle DNA-methodiek hou ik ervan om jou dé VIP-behandeling te geven die je verdient:

  • Ik luister naar jouw carrière doelen of verwachtingen
  • Ik bespreek met jou het DNA van het bedrijf, het team, de functie.
  • Ik adviseer oa. in loon, aanpak en haalbaarheid van de vacature
  • Ik geef toegang tot mijn netwerk van bedrijven
  • Ik connecteer je met je toekomstige werkgever
  • Ik verzorg doorheen het proces de afspraken en deel wederzijds feedback
  • Ik begeleid en ondersteun lijnmanagers bij de sollicitatiegesprekken
  • Ik ondersteun bij loonsonderhandeling en contractondertekening
  • Ik zorg voor een vlotte onboarding
  • Ik volg jou en de toekomstige werkgever op na 3 en 6 maanden

Kortom … Ik geloof erin dat ieder detail een invloed heeft op het resultaat!

Wil je weten welke mogelijkheden ik voor jou zie?

Boek hier je gratis online kennismaking.

Peggy Janssens United Talent

Referenties