Peggy Janssens united talent

Ben jij een Sales-, Marketing- of HR directeur?

Wij helpen je graag! Bij ons ben je niet ‘de zoveelste sollicitant’ maar ik garandeer jou een persoonlijke begeleiding tijdens elke stap van het proces.

Dankzij onze jarenlange ervaring, ons uitgebreide klantenbestand én onze unieke aanpak komen we steeds tot een mooie match tussen onze kandidaten en hun topfunctie.

Ik ontzorg jou van a-tot-z … Je krijgt alle nodige informatie over het bedrijf,  het team, de functie, de verwachtingen zodat je perfect voorbereid bent op je sollicitatie.  Ook praktische zaken zoals advies over kleding- en huisstijl, welke vragen kan je verwachten, enz… worden gedeeld.

Ik geloof erin dat ” Succes geen toeval is “.  Ieder detail is van belang in het welslagen van een selectieproces en vooral in het vinden van je droomjob.

United Talent succes

Wat we eerst checken? Jouw DNA!

Geen zorgen, hier komt geen bloedtest aan te pas. Met je DNA bedoelen we je persoonlijkheid. Datgene wat jou uniek maakt. Want dat moet perfect passen bij het DNA van de organisatie waar je terecht komt. Op die manier ben jij er op voorhand al zeker van dat je op de juiste plek, in het juiste team en bij het juiste bedrijf terecht komt. Alvast fijn om te weten, toch?

In 5 stappen naar jouw droomjob

DNA

Stap 1: Intake: DNA-check

Wat is het DNA van het bedrijf, het team en de functie die het beste bij jou past? Is er een eerste match?

Interview

Stap 2: Diepte-interview

Diepte-analyse naar de 10 belangrijkste kerncompetenties.  Ook bespreken we jouw drijfveren, jouw waarden en jouw intrinsieke motivatie.

DISC-Analyse

Stap 3: DNA-Assessment

Leiderschapcompetenties  communicatie- en presentatiestijl, doelgericht- en besluitvaardigheid, probleemoplossend vermogen, timemanagement en mogelijke ontwikkelpunten worden meegedeeld.

Evaluatie

Stap 4: Voorbereiding sollicitatiegesprek

We doorlopen samen ter voorbereiding van je sollicitatiegesprek met de klant de vacature, de bedrijfscultuur, de kledingstijl en de verwachtingen.

Follow up

Stap 5: Continue follow up

Van bij de intake tot het geven van een stand van zaken, het inplannen van afspraken, het uitwisselen van feedback na het interview en de loonsonderhandeling.  Inclusief twee opvolgesprekken tussen ons, jezelf en het bedrijf na drie en na zes maanden.