“Wat maakt of kraakt je cv?”

“Wat maakt of kraakt je cv?”

De opmaak en layout van een cv is door de jaren heen sterk gewijzigd.  Zeker voor de 40’ers of 50’ers onder ons is het van belang om je cv in een nieuw jasje te steken.  Daar waar het vroeger een pure korte zakelijke opsomming was van feiten, is het nu je uithangbord om in gesprek te gaan met je toekomstige werkgever.  Puur vakmanschap.

Waar wringt het schoentje?

Als je geen aandacht schenkt aan het op maat en uniek maken van je cv, hoe wil je dan dat de recruiter of werkgever aandacht besteed aan jou?  Alles begint met jezelf te onderscheiden van de rest van de sollicitanten.

Ken je DNA

Iedereen is uniek en heeft een uniek DNA, dus jij ook.  Als je woorden gebruikt als sociaal vaardig, communicatief, doorzetter, flexibel,… trek je niet langer de aandacht.  Wat trekt dan wel de aandacht?  Woorden als bruggenbouwer, grenzenverlegger, bezige bij, … die werken wel.

Carrièrecoach of loopbaancoach

Schrap bij het motiveren van je sollicitatie dat je een topverkoper bent.  Dat vertelt iedere sales persoon.   Of dat je empathie hebt als HR manager.  Of dat je out-of -the box denkt als Marketeer.

Hoe kom je nu tot die unieke opsommingen van je persoonlijkheid, je talenten en je vaardigheden?
In carrière coaching of loopbaanbegeleiding maak je die ontdekkingsreis.  We benoemen elk facet vanuit jouw unieke DNA. Ken met andere woorden jouw DNA, je talenten, je waarden, …enz.

Linked In

Ik merk nog al te vaak ook onvolledige of slecht opgemaakte Linked In profielen.  Dit is je visitekaartje naar de zakenwereld en als dat goed is gemaakt, “verkoopt” het zichzelf.

Meer weten over carrièrecoaching? Doe de test om te kijken of het iets voor jou is …https://www.unitedtalentcoacht.be/test4/

 

Contacteer ons vandaag nog en we gaan aan de slag!