Wat bepaalt je werkgeluk anno 2020 in Corona-tijd?

Wat bepaalt je werkgeluk anno 2020 in Corona-tijd?

Werkgeluk?  Plots dankzij Corona gaan we hier intensiever mee aan de slag.  Maar hoe staat het nu met ons werkgeluk?  Waar draait het eigenlijk om?

Definitie van werkgeluk

Werkgeluk is het gevoel van geluk dat je krijgt van je werk’. … ‘ Deze definitie klopt, omdat geluk gaat over het ervaren van positieve emoties. En dan gaat het niet alleen over het ervaren van plezier, maar zeker ook om meer diepgaande emoties, zoals verbondenheid, zingeving en inspiratie.  Wat voor eenieder anders en uniek is!

De rol van werkgeluk in je carrière

We brengen veruit de meeste tijd door op ons werk met collega’s. Bewust en onbewust zoeken we naar gemeenschappelijke factoren die ons samen brengen, zowel privé als op het werk. Vrienden, kennissen, relaties, collega’s: we vinden onze ‘soul mates’ in gedeelde waarden, overtuigingen en gezonde tegenstellingen.

Werkgeluk is vergelijkbaar met algemeen geluk en omvat het algehele gevoel van voldoening, de betekenis die medewerkers ervaren binnen hun positie bij een organisatie, goed werk kunnen af leveren, kwalitatieve werkrelaties aan te gaan en erkenning krijgen van leidinggevenden.

Werkgeluk anno coronatijd

In de definitie is niets gewijzigd en de inhoud ook niet, maar …. mensen ervaren niet altijd die positieve emoties meer. Door het deels- of volledige thuiswerken verliezen ze een stuk voldoening, een stuk erkenning, …enz. Ondanks het feit dat er mogelijks nog wel erkenning is en de collega’s nog altijd tot het team behoren … Hoe kan je er dan achter komen hoe het gesteld is met het werkgeluk van je medewerkers?

Is werkgeluk meetbaar?

Schrap het jaarlijks “medewerkers tevredenheidonderzoek”. Het is niet meer van deze tijd! Het is niet betrouwbaar en het sloopt energie zowel van Managers als van medewerkers.

Bevraag liever medewerkers op het moment dat het relevant voor ze is. Denk hierbij aan: direct na het recruitment proces, tijdens of na de on-boarding, in een functie en ook bij een exit. Dit levert betrouwbare data & inzichten op. Bevraag het dus nu in coronatijd 😉

Succesvolle bedrijven scoren hoog op werkgeluk

Scoor je als werkgever hoog op werkgeluk dan heeft dit direct een positieve impact op factoren als productiviteit en winstgevendheid. Betrokken medewerkers zijn 17% meer productief en 22% meer winstgevend.  Laat het nu dat zijn wat bedrijven NU nodig hebben! Een goed werkende, op medewerkers gerichte HR-strategie kan de eerste stap zijn in de richting van hogere inkomsten, hogere winstgevendheid en een betere retentie.

Succesvolle werkgevers meten werkgeluk en gebruiken de data om zichzelf te verbeteren.

Werkgeluk begint met een goede DNA-match

Een goede match maakt werknemers gelukkig, zelfbewust en het verhoogt de motivatie om te blijven ontwikkelen.  De DNA- fit is daarom sterk verbonden aan de identiteit van de organisatie. Het is voor de werkzoekenden van groot belang dat persoonlijke waarden, drijfveren en motivatoren aansluiten bij de organisatie waar zij solliciteren. DNA-fit  of -analyse is daardoor een van de meest belangrijke criteria geworden in de zoektocht naar een nieuwe werkgever of het aanwerven van een nieuwe medewerker. Tijdens mijn interviews als rekruiter bevraag ik de kandidaat werkzoekende steeds vanuit de DNA-match van het bedrijf en ik onderzoek of die matcht met hun eigen persoonlijke DNA.

Meer weten over hoe we het DNA in kaart brengen?

Contacteer ons vandaag nog en we gaan aan de slag!