“Thuiswerken na Covid 19 toelaten?”

“Thuiswerken na Covid 19 toelaten?”

Geef eerlijk toe… hadden we deze crisis niet gehad, bleven we nog jaren debatteren over de pro en contra’s van thuiswerken. en wie nu wel en niet recht heeft om thuis te werken. Gelukkig mogen we nu met z’n allen de voordelen ontdekken.  De ene zal het al sneller onder de knie hebben dan de ander.  Voor sommigen is het de hel, voor anderen een verademing.

De werknemer beslist

Wat beslist de HR manager of CEO over thuiswerken na de lockdown? Wat als je een rondvraag zou doen onder je personeel?  De tijd dat het management alles in de werknemer zijn plaats moet beslissen is verleden tijd.  Gelukkig maar want je kan toch nooit een beslissing nemen die voor iedereen goed is.

Het wordt tijd dat de werknemer aan het stuur van zijn carrière gaat zitten.  Na deze periode van bezinning en reflectie kiezen werknemers bewuster voor wat hun écht nog gelukkig maakt.

Geen zwart-wit verhaal

Voor iedereen is dat thuiswerken anders verlopen.  Laat het eenieder, in de mate van het mogelijke, dan ook zelf beslissen.  Het hoeft ook geen zwart-wit verhaal te zijn.  Wat dacht je van gedeeltelijk thuiswerk stimuleren?

Het wordt tijd dat we onze manier van werken en denken aanpassen aan de realiteit.  We zijn nog nooit zo sterk online verbonden geweest als nu.

Efficiëntie ten top

We kunnen onze filestress en vervuiling op een eenvoudige manier doen dalen.  We ontdekten massaal dat er efficiënter vergadert en sneller beslist wordt.  En zo kan ik nog even doorgaan.  Uiteraard zijn er ook schaduwkanten … De voordelen wegen meer door dan de nadelen.

Dus waar kiezen we voor?  Nu is het keerpunt om ook de cijfers van stress- en burn-out een handje te helpen in de goede richting.

Retentie

Voor veel bedrijven wordt het van cruciaal belang om in te zetten op retentie van hun talenten.  Ondanks het feit dat er mensen gaan moeten afvloeien, gaat het ook de kunst zijn om de juiste mensen wel aan boord te houden.  Talenten zijn gegeerd en als ze elders aan de slag kunnen bij een werkgever die wel inzet op flexibiliteit en geluk van de werknemer, ben je ze kwijt.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw HR-beleid?  We denken met plezier mee en geven je met tips en advies.

Contacteer ons vandaag nog en we gaan aan de slag!