Hoe wendbaar is jouw organisatie?

Hoe wendbaar is jouw organisatie?

Ooit was er zoiets als ‘work’ en ‘life’. In het beste geval waren beide min of meer in balans.

Ooit was er de perceptie dat mensen in een team zijn zoals blokjes die je makkelijk naast en op elkaar kunt stapelen en weer uit elkaar halen, zonder gevolgen voor de rest van het team.

Ooit was carrière maken het beklimmen van een steile ladder. Hoe hoger men klom, hoe geslaagder men was in het leven.

Gelukkig zijn de tijden veranderd. Steeds meer bedrijven zien in dat de klant misschien wel koning is, maar dat ook de werknemers een ereplaats verdienen. Zij vormen immers mee de drijvende kracht achter het bedrijfsresultaat. Niet voor niets spreken we vandaag graag over ‘human capital‘.

Bedrijven die beseffen dat hun mensen goud waard zijn én rekening houden met alle individuele dromen, wensen en verwachtingen, hebben het begrepen. Zij hebben een stabieler personeelsbestand, stellen minder ziekteverzuim vast en hebben minder gevallen van burn-out. Bovendien stijgt hun klantentevredenheid spectaculair.

Hoe haal je beste uit jouw teams?

Door te investeren in de juiste training en coaching. Door begrippen als ‘energieverlies’, ‘doorgroeimogelijkheden’, ‘wrijvingen binnen het team’ en ‘communicatieproblemen’ bespreekbaar te maken. En vooral door de wendbaarheid van ieder teamlid ten volle te stimuleren.

Tijdens onze training ‘Wendbaar werken’ challengen we onze teams door hen onder te dompelen in een DNA-analyse. Zo ontdekken de teamladen hun individuele talenten en drijfveren en wat ze aan het team bijdragen. Waarom doen ze wat ze doen? Welke taken doen ze liever niet? Hoe verbeteren ze de communicatie zodat samenwerken een stuk makkelijker en fijner wordt? Door elk individueel DNA én dat van het team te ontdekken ontstaat verbinding en begrip voor elkaar.

Het resultaat? Een gevoelige stijging in de efficiëntie én productiviteit, zowel op individueel als afdelingsniveau. Gevolgen die niet alleen prettig maar ook prima meetbaar zijn.

Benieuwd welke resultaten de training ‘Wendbaar werken’ uw organisatie zal opleveren?

Maak vandaag nog een afspraak en we maken er werk van!

Met vriendelijke groet,

Peggy Janssens
United Talent
peggy.janssens@unitedtalent.be
02/253 40 11