“Hoe kan je in tijden van thuiswerk toch promotie maken? “

“Hoe kan je in tijden van thuiswerk toch promotie maken? “

Ik hoor vaak een teleurgestelde zucht van sollicitanten die hunkeren naar promotie of erkenning in deze periode waar je het gros van de tijd van thuis uit moet werken.

Interne profilering

Het is een gekend fenomeen dat mensen pas aan interne PR voor zichzelf beginnen als het te laat is …  Eigenlijk is het vanaf dag één dat je een deeltje van je tijd moet besteden aan je interne profilering.  Het hoeven geen grootste dingen te zijn.  Tijd maken voor collega’s om eens te praten bij een goede tas koffie kan wonderen doen. Niet over koetjes en kalfjes maar durven doorpraten.

Benoem

Hoe moet jouw leidinggevende weten dat je graag wil doorgroeien of evolueren in een takenpakket?  Harder werken? Meer overuren kloppen?  Helaas denken nog teveel medewerkers dit en dat eindigt iedere keer in frustratie want zo werkt het niet.  De enige manier om je wensen in vervulling te brengen is ze kenbaar maken.  Benoem letterlijk wat je doel is.

Succes is geen toeval

Ik merk dat succesvolle mensen een duidelijk plan of doel voor ogen hebben.  Dat ze bovendien constant met hun eigen PR of carrière bezig zijn door te netwerken, hun linked in profiel levendig te houden, tijd te maken om wekelijks collega’s aan te spreken, enz… Zij nemen hun carrière zelf in handen en wachten niet tot ze “gevraagd worden”voor een promotie.

Actieplan

Bepaal wat je wil bereiken in je carrière.  Welke taken, welk type collega’s, welke bedrijfscultuur passen bij jou?  Zorg dat je een helder beeld hebt alvorens je gaat praten met je leidinggevende.  Jouw leidinggevende is geen helderziende en kan onmogelijk jouw wensen kennen.  Maak een actieplan(schrijf dit uit!); wat wil je bereiken, plan een afspraak in de agenda van je leidinggevende en ga voorbereid in gesprek.

Carrièrecoaching

Een handig hulpmiddel dat eigenlijk iedereen om de 5 jaar zou moeten toepassen is je laten begeleiden door een carrièrecoach.  Ik vind het altijd verwonderlijk om te zien dat zo weinig mensen een helder beeld en opsomming kunnen maken van hun talenten.  Hoe kan je dan weten dat je alle talenten inzet in je job als je ze niet kan benoemen?  Talenten gaan vanzelf en bovendien geven ze jou bakken energie.

Meer weten over carrièrecoaching? Doe de test om te kijken of het iets voor jou is … https://www.unitedtalentcoacht.be/test4/

Contacteer ons vandaag nog en we gaan aan de slag!