Hoe bewust werk jij aan je carrière?

Hoe bewust werk jij aan je carrière?

Is het een toevalstreffer dat ze jou vragen om promotie te maken?  Of ben je jou bewust van je talenten, valkuilen, groeipunten en leerpunten?

Een tipje van de sluier

Ik geloof niet in toeval … wel in het aantrekken van wat je uitstraalt.  Ik merk in mijn gesprekken met sollicitanten dat ze te vaak “wachten” op een vraag naar promotie.
Het zal iets “typisch” in onze cultuur zijn.  Niettegenstaande dat kunnen we altijd verandering brengen in die vastgeroeste gedachte!

Frustratie

Want wat gebeurt er als een onvervulde wens niet voldaan wordt?  Juist ja, frustratie.  En de gedachten molen begint te draaien: ” Waarom ik niet?  Zien ze dan niet dat ik zoveel overuren doe of zo graag gezien ben door klanten?  Is dat hier vriendjespolitiek?” enz.  De eerste vraag die ik mijn sollicitanten dan stel is: heb je het al aangekaart en benoemt wat je wil als carrièrepad?  Stilte …

Grijp het stuur

Ik inspireer mensen om aan het stuur van hun carrière te gaan zitten (en eigenlijk ook van hun leven).  Niemand gaat het pad voor jou effenen.  “Only you can do it!”
Eens die bewustwording er is, komt de volgende vraag: “maar hoe begin je daaraan?”

Begin bij het begin

Het is van belang dat je samen met een neutraal klankbord, meestal een carrièrecoach, aan de slag gaat.  Ik ben niet alleen recruiter, maar ook loopbaancoach en ik start met het in kaart brengen van de talenten, de valkuilen, de groeipunten en leerpunten.  Maar daar stopt het niet bij … We brengen samen in kaart wat je doel(en) zijn die je wil behalen en een plan van aanpak.  Want dromen is goed, actie is beter.  Het werkt verheldert, geeft richting aan je dagdagelijkse inspanningen en vooral het motiveert.

Benieuwd hoe jij je carrière in handen kan nemen?

Contacteer ons vandaag nog en we gaan aan de slag!