“Eens een Burn-out gehad, niet aanwerven?”

“Eens een Burn-out gehad, niet aanwerven?”

Ik merk dat er nog steeds veel misverstanden en onbegrip heerst omtrent sollicitanten die een Burn-out hebben gehad.
Erger nog sollicitanten worden direct van het voorkeur lijstje geschrapt als het woord Burn-out valt…

Tunneldenken

Burnout wil letterlijk zeggen: te hard gewerkt, te veel verantwoordelijkheid op zich genomen, het te goed hebben willen doen …
Gek toch dat net die mensen van het voorkeur lijstje worden geschrapt? Ik noem dat zwart-wit of tunneldenken.
Laat die sollicitanten ten minste uitleggen wat de valkuil is geweest en wat ze uit die periode geleerd hebben.

Spiegeltje aan de wand

Ikzelf heb meer dan 15 jaar geleden een stevige Burn-out gehad, waardoor ik een jaar “out” ben geweest. Het was de meest leerrijke periode uit mijn carrière.  Het was niet leuk om in de spiegel te kijken en te beseffen waar ik de mist in was gegaan en zeker niet als salesbeestje. Toch ben ik dankbaar wat me toen is overkomen…

Succes is geen toeval

Ik vond in die periode mijn levensmissie: ” zoveel mogelijk mensen een droomjob laten vinden”.  Want als ik zoveel mogelijk mensen in een droomjob kon plaatsen, zouden die mensen niet moeten meemaken wat ik toen meemaakte.  Ik startte mijn eigen selectiekantoor met specialisatie in Sales en Marketing. Met succes zo blijkt nu 15 jaar later!

Als een vis in het water

Ik ben sindsdien niet meer uitgevallen door ziekte … Mijn geheim? Ik doe de job die bij mij past, in de juiste werkomgeving, met leuke collega’s. Dus oordeel of veroordeel geen sollicitant die ooit teveel zijn best deed of te hard werkte, maar luister naar wat hij/zij eruit geleerd heeft.

Ga samen na wat de ideale werkomgeving en job is die hij/zij zoekt.  Eens je die match gevonden hebt, ga je merken dat die zich als een vis in het water gaat voelen en de beste werknemer is waar je op kan rekenen.

Meer weten over carrièrecoaching met extra focus op stress- en burn-out preventie?
Doe de test om te kijken of het iets voor jou is … https://www.unitedtalentcoacht.be/hsp-test/

Contacteer ons vandaag nog en we gaan aan de slag!