De 6 grootste angsten van een CEO om een Sales Directeur aan te werven?

De 6 grootste angsten van een CEO om een Sales Directeur aan te werven?

Laat mij even de angsten of terughoudendheid opsommen:

 1. ๐Ž๐ง๐ฏ๐จ๐ฅ๐๐จ๐ž๐ง๐๐ž ๐ฌ๐š๐ฅ๐ž๐ฌ ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ
 2. ๐‚๐จ๐ง๐Ÿ๐ฅ๐ข๐œ๐ญ๐ž๐ซ๐ž๐ง๐๐ž ๐ ๐ž๐๐š๐œ๐ก๐ญ๐ž ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐ญ๐ž๐ ๐ข๐ž
 3. ๐’๐ฅ๐ž๐œ๐ก๐ญ ๐ฅ๐ž๐ข๐๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐š๐ฉ
 4. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐๐ž ๐ฃ๐ฎ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž ๐ค๐š๐ง๐๐ข๐๐š๐š๐ญ ๐ฏ๐ข๐ง๐๐ž๐ง
 5. ๐‚๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž๐ฅ๐ž ๐ž๐ง ๐ž๐ญ๐ก๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง
 6. ๐•๐ž๐ซ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐๐ž ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐š๐ญ๐ข๐ž

๐‡๐จ๐ž ๐ค๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ง๐ฎ ๐๐š๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐‚๐„๐Ž ๐ก๐ข๐ž๐ซ๐๐จ๐จ๐ซ ๐š๐Ÿ๐ซ๐ž๐ฆ๐ญ ๐ข๐ง ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐š๐š๐ง๐ฐ๐ž๐ซ๐ฏ๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ฉ๐ซ๐จ๐œ๐ž๐ฌ?

5 van de 6 angsten zijn meetbaar en controleerbaar in een selectieproces.
๐Ÿ‘‰Of zou het kunnen dat โ€œde recruiter van dienstโ€ dit niet benoemt en kan staven?

 1. Laat de kandidaat sollicitant een ๐›๐ž๐ฐ๐ž๐ณ๐ž๐ง ๐ฌ๐š๐ฅ๐ž๐ฌ ๐ฉ๐จ๐ซ๐ญ๐Ÿ๐จ๐ฅ๐ข๐จ tonen, met cijfers, maar ook referentiepersonen die je kan contacteren.
  Ook hier kan je via assessment en bevraging โ€œhet kaf van het korenโ€ onderscheiden en nagaan welke stijl van Sales Directeur het beste bij jou past.
 2. Speel open kaart over de strategie die je wil gaan uitrollen. Als die er niet is ๐ฅ๐š๐š๐ญ ๐ก๐ž๐ฆ/๐ก๐š๐š๐ซ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ง๐จ๐ซ๐ฆ๐ž๐ง ๐›๐ž๐ง๐จ๐ž๐ฆ๐ž๐ง zodat je vat krijgt op de manier van denken en handelen van de kandidaat sollicitant.
 3. ๐‹๐ž๐ข๐๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐š๐ฉ ๐ค๐š๐ง ๐ณ๐จ๐ฐ๐ž๐ฅ ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง๐ž๐ž๐ฅ ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง via assessment ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ฏ๐ข๐š ๐›๐ž๐ฏ๐ซ๐š๐ ๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ฆ๐ž๐ญ๐ก๐จ๐๐ข๐ž๐ค๐ž๐ง die โ€œwaterdichtโ€ zijn. Laat het aan een ervaren Executive Recruiter over en bevraag hem/haar over de methodiek die ze toepassen om leiderschap te bevragen en testen.
 4. Niet de juiste kandidaat vinden in het eigen netwerk kan inderdaad moeilijk, tijdrovend en kostelijk zijn. Neem een Executive Recruiter onder de arm met een degelijk en ๐ ๐ž๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ข๐ฌ๐ž๐ž๐ซ๐ ๐ง๐ž๐ญ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค.
 5. ๐๐ž๐๐ซ๐ข๐ฃ๐Ÿ๐ฌ๐œ๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ ๐ž๐ง ๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ง ๐ข๐ฌ ๐ž๐ž๐ง ๐›๐š๐ฌ๐ข๐ฌ om op lange termijn in een bedrijf te blijven en je goed te voelen. Het is een terechte angst en die moet zeker bevraagd worden.ย  In het ๐ƒ๐๐€-๐œ๐ก๐ž๐œ๐ค ๐š๐ฌ๐ฌ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ dat wij afnemen zit dit als basis in verwerkt, omdat wij uit ervaring weten dat als je dit niet voldoende diepgaand aftoetst, je sowieso op termijn een mismatch krijgt.
 6. ๐–๐ž๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐š๐ง๐ ๐ญ๐ž๐ ๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ข๐ง๐  ๐ข๐ฌ ๐ž๐ž๐ง ๐จ๐ง๐ฏ๐ž๐ซ๐ฆ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค iets als een nieuwe Sales Manager aan boord komt. Het kan zelfs zijn dat de Sales Manager in c er niets mee te maken heeft.ย  Een deel van de medewerkers heeft sowieso weerstand tegen veranderingโ€ฆ Maar ook hier kan je diepgaand bevragen hoe de toekomstige kandidaat sollicitant in het verleden ermee is omgegaan.ย  Ook na aanwerving lijkt het me aangewezen om extra support te geven aan de Sales Manager (als dat nodig zou zijn).

๐Ÿ‘‰Als je nog met vragen zit of een โ€œtrusted advisorโ€ zoekt voor je zorgen bij de aanwerving van een van de meest cruciale posities in jouw bedrijf, ๐ง๐ž๐ž๐ฆ ๐œ๐จ๐ง๐ญ๐š๐œ๐ญ op dan praten we erover.